Hovězí Osso Buco

Hovězí Osso Buco

Mírně náročné | 2 hodiny 30 minut
Počet recenzí: 3

Ossobuco je původem italská specialita, která se připravuje z hovězí kližky s morkovou kostí. Ta pokrmu dodává silnou hovězí chuť.

Ingredience

Počet porcí

Ossobuco
Ossobuco
320 Kč / kg
NaN plechovka
loupaných rajčat
NaN stroužky
česneku
NaN
mrkve
NaN
cherry rajčata
NaN
cibule
NaN ml
bílého vína
NaN ml
hovězáho vývaru
NaN g
Ossobuco

Postup přípravy

Postup přípravy – Hovězí Osso Buco

Krok 1 / 5

Maso hodinu před přípravou vytáhneme z lednice, osušíme utěrkou a po stranách nařízneme, aby se při opékání nekroutilo. Můžeme ho po obvodu svázat kuchyňským motouzem. Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na větší kousky nakrájíme cibuli, česnek, celer, mrkev a cherry rajčata.
Postup přípravy – Hovězí Osso Buco

Krok 2 / 5

Na troše másla nebo olivového oleje zprudka opečeme maso z každé strany. Když se pěkně zatáhne, odložíme ho bokem a na výpeku osmahneme zeleninu.
Postup přípravy – Hovězí Osso Buco

Krok 3 / 5

Opečenou zeleninu přemístíme do hrnce, položíme na ni maso a podlijeme vínem.
Postup přípravy – Hovězí Osso Buco

Krok 4 / 5

Když se víno odpaří, přilijeme loupaná rajčata a teplý vývar tak, aby ¾ masa byly ponořeny. Vaříme přibližně 2 hodiny na mírném stupni. Pokud máte hrnec vhodný do trouby, můžete maso dusit v troubě při teplotě 180 stupňů. Během dušení doléváme vývar podle potřeby.
Postup přípravy – Hovězí Osso Buco

Krok 5 / 5

Když bude maso měkké, odkryjeme pokličku a necháme zhoustnout šťávu. Můžeme dosolit podle chuti. Podáváme s bramborovou kaší. Můžeme dozdobit nasekanými bylinkami, česnekem a citronovou kůrou.
Ingredience
NaN plechovka
loupaných rajčat
NaN stroužky
česneku
NaN
mrkve
NaN
cherry rajčata
NaN
cibule
NaN ml
bílého vína
NaN ml
hovězáho vývaru
NaN g
Ossobuco