Hranolky na loji

Hranolky na loji

Snadné | 20 minut
Počet recenzí: 3

Jednoduchý smažící postup pro ty nejlepší hranolky na hovězím loji. Už nebudete chtít jiné.

Ingredience

Počet porcí

Hovězí sádlo (tavený lůj)
Hovězí sádlo (tavený lůj)
75 Kč / kg
NaN kg
brambory
sůl
NaN gramů
Hovězí sádlo (tavený lůj)

Postup přípravy

Postup přípravy – Hranolky na loji

Krok 1 / 5

Připravíme si brambory, které oloupeme a nakrájíme na hranolky.
Postup přípravy – Hranolky na loji

Krok 2 / 5

Připravíme tavený hovězí lůj dle objemu vaší fritézy. Počítejte zhruba 900 g na l. Lůj lze bez problému roztavit ve fritovacím hrnci, kdo má pokročilejší fritézu s ponorným tělesem, tak doporučujeme rozehřát v hrnci a pak přelít do fritézy.
Postup přípravy – Hranolky na loji

Krok 3 / 5

Fritézu rozehřejeme na 130 °C, ponoříme hranolky a necháme smažit asi 5 min, než hranolky pěkně změknou.
Postup přípravy – Hranolky na loji

Krok 4 / 5

Hranolky vyndáme a necháme alespoň 5 min odpočinout a mezi tím fritézu rozehřejeme na 170 °C.
Postup přípravy – Hranolky na loji

Krok 5 / 5

Po odpočinku necháme hranolky smažit na 170 °C, dokud nebudou křupavé. Vyndat, nechat okapat, osolit a perfektní hranolky jsou na světě :)
Ingredience
NaN kg
brambory
sůl
NaN gramů
Hovězí sádlo (tavený lůj)