Hovězí vývar

Hovězí vývar

Snadné | 3 hodiny
Počet recenzí: 7

Jednoduchý recept na silný, čirý hovězí vývar s měkkým masem a chutnou zeleninou.

Ingredience

Počet porcí

Hovězí hrudí
Hovězí hrudí
210 Kč / kg
sůl
NaN snítka
petrželky
NaN ks
bobkový list
NaN g
kořenové zeleniny
NaN kuliček
pepře
NaN kousek
řapíkatého celeru
NaN kousek
pórku
NaN ks
cibule
NaN kg
Hovězí oháňka nebo kosti
NaN gramů
Hovězí hrudí

Postup přípravy

Postup přípravy – Hovězí vývar

Krok 1 / 5

Maso, kosti a neoloupanou cibuli opláchneme pod studenou vodou, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou tak, aby bylo vše ponořené. Cibuli můžeme nejdříve překrojit a opéct na pánvi. Vývar tak dostane výraznější barvu.
Postup přípravy – Hovězí vývar

Krok 2 / 5

Velmi pomalu zahříváme až k varu a lžící sbíráme pěnu, která se začne tvořit na povrchu. Když se pěna přestane tvořit, přidáme pepř, sůl a bobkový list. Necháme vařit přibližně 3 hodiny. Důležité je, aby se vývar nevařil zprudka. Obsah hrnce by neměl bublat.
Postup přípravy – Hovězí vývar

Krok 3 / 5

Očistíme kořenovou zeleninu a půl hodiny před koncem vaření ji přidáme do hrnce spolu se zbývajícími surovinami.
Postup přípravy – Hovězí vývar

Krok 4 / 5

Po půl hodině vyjmeme maso, kosti i zeleninu z vývaru. Maso a zeleninu nakrájíme. Vývar necháme přibližně půl hodiny odstát a poté jej opatrně slijeme do jiného hrnce tak, aby usazeniny zůstaly na spodku a vývar zůstal čirý.
Postup přípravy – Hovězí vývar

Krok 5 / 5

Podáváme spolu s masem a zeleninou. Můžeme přidat nudle, knedlíčky, nebo jiné doplňky podle chuti.
Ingredience
sůl
NaN snítka
petrželky
NaN ks
bobkový list
NaN g
kořenové zeleniny
NaN kuliček
pepře
NaN kousek
řapíkatého celeru
NaN kousek
pórku
NaN ks
cibule
NaN kg
Hovězí oháňka nebo kosti
NaN gramů
Hovězí hrudí