Jednoduchý recept na silný, čirý hovězí vývar s měkkým masem a chutnou zeleninou.
Hovězí vývar
Snadné | 3 hodiny
Ingredience
Počet porcí
Hovězí hrudí
210 Kč / kg
sůl
NaN
snítka
petrželky
NaN
ks
bobkový list
NaN
g
kořenové zeleniny
NaN
kuliček
pepře
NaN
kousek
řapíkatého celeru
NaN
kousek
pórku
NaN
ks
cibule
NaN
kg
Hovězí oháňka nebo kosti
NaN
gramů
Hovězí hrudí
Postup přípravy
Krok 1 / 5
Maso, kosti a neoloupanou cibuli opláchneme pod studenou vodou, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou tak, aby bylo vše ponořené. Cibuli můžeme nejdříve překrojit a opéct na pánvi. Vývar tak dostane výraznější barvu.
Krok 2 / 5
Velmi pomalu zahříváme až k varu a lžící sbíráme pěnu, která se začne tvořit na povrchu. Když se pěna přestane tvořit, přidáme pepř, sůl a bobkový list. Necháme vařit přibližně 3 hodiny. Důležité je, aby se vývar nevařil zprudka. Obsah hrnce by neměl bublat.
Krok 3 / 5
Očistíme kořenovou zeleninu a půl hodiny před koncem vaření ji přidáme do hrnce spolu se zbývajícími surovinami.
Krok 4 / 5
Po půl hodině vyjmeme maso, kosti i zeleninu z vývaru. Maso a zeleninu nakrájíme. Vývar necháme přibližně půl hodiny odstát a poté jej opatrně slijeme do jiného hrnce tak, aby usazeniny zůstaly na spodku a vývar zůstal čirý.
Krok 5 / 5
Podáváme spolu s masem a zeleninou. Můžeme přidat nudle, knedlíčky, nebo jiné doplňky podle chuti.
Ingredience
sůl
NaN
snítka
petrželky
NaN
ks
bobkový list
NaN
g
kořenové zeleniny
NaN
kuliček
pepře
NaN
kousek
řapíkatého celeru
NaN
kousek
pórku
NaN
ks
cibule
NaN
kg
Hovězí oháňka nebo kosti
NaN
gramů
Hovězí hrudí