Chimichurri (čimičuri) je původně argentinská omáčka, která se nejčastěji podává ke grilovanému masu. Je svěží, zdravá a v česku ji pořád mnoho lidí nezná, což je opravdu škoda.
Recept na chimichurri si každý přizpůsobí dle vlastní chuti. Tady je ten náš.Chuck steak s Chimichurri
Snadné | 30 minut
Ingredience
Počet porcí
Chuck steak
420 Kč / kg
NaN
hrsti
petržel
NaN
hrst
oregano
NaN
hrst
koriandr
NaN
ks
chilli papričky
NaN
stroužky
česnek
NaN
šalotka
olivový olej
sůl a pepř
NaN
g
Chuck steak
Postup přípravy
Krok 1 / 5
Nejprve si připravíme chimichurri. Bylinky najemno nasekáme, nasypeme do misky a zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem.
Krok 2 / 5
Chceme-li dosáhnout pastové konzistence, můžeme použít hmoždíř nebo mixér.
Krok 3 / 5
Přidáme najemno nasekané chilli a česnek (může být i prolisovaný), dochutíme pepřem a solí a pořádně promícháme. Nádobu s chimichurri necháme odstát, aby se všechny chutě propojily a mezitím si připravíme steak.
Krok 4 / 5
Jako maso jsme použili výborný Chuck steak vyzrálý 30 dní suchým zráním. Před přípravou nezapomeňte steak vytáhnout z lednice, aby měl pokojovou teplotu. Na ochucení použijte jen sůl a pepř a opékejte na rozpálené pánvi na požadovaný stupeň propečení. Nezapomeňte maso před rozkrájením nechat odležet v teple (například zabalené do alobalu). Přečtěte si kompletní návod k přípravě nejlepšího steaku krok po kroku.
Krok 5 / 5
Steak nakrájíme na plátky a servírujeme s chimichurri omáčkou.
Ingredience
NaN
hrsti
petržel
NaN
hrst
oregano
NaN
hrst
koriandr
NaN
ks
chilli papričky
NaN
stroužky
česnek
NaN
šalotka
olivový olej
sůl a pepř
NaN
g
Chuck steak