Kalbi (Gal-Bi) je korejská specialita. Příprava je velmi jednoduchá, ale výsledek opravdu stojí za to. Potřebné suroviny seženete v každém větším supermarketu a v kombinaci s našimi Short Ribs vykouzlíte jídlo, po kterém si bude olizovat prsty celá rodina.
Kalbi – Korejské BBQ short ribs
Snadné | 1 hodina 20 minut
Ingredience
Počet porcí
Short Ribs
340 Kč / kg
NaN
hurška nashi
NaN
cm
zázvor
NaN
hrst
koriandr
NaN
ml
rýžové víno
NaN
ml
sójové omáčka
NaN
g
hnědého cukru
NaN
ml
vody
jarní cibulka
pepř
NaN
g
Short Ribs
Postup přípravy
Krok 1 / 7
Rozmixujte česnek, hrušku a zázvor na hladké pyré. Můžete použít mixér, blender nebo struhadlo na brambory.
Krok 2 / 7
Nalijte pyré do větší mísy (neměla by být kovová). Přidejte rýžové víno, sójovou omáčku, sezamový olej, cukr, černý pepř a trochu vody. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
Krok 3 / 7
Žebra rozdělte na jednotlivé porce a naložte do připravené marinády. Můžete použít plastové sáčky, keramický pekáč, nebo dostatečně velkou mísu. Přikryjte potravinovou fólii a vložte do lednice.
Krok 4 / 7
Nechte žebra marinovat aspoň 2 hodiny. Ideálně přes noc.
Krok 5 / 7
Vyndejte žebra z marinády. Položte je na plech a pečte v troubě předehřáté na 210℃ na grilovacím programu přibližně 5 minut z každé strany. Snažte se umístit plech tak, aby byl co nejblíž grilu – takže do vrchní části trouby.
Krok 6 / 7
Poté snižte teplotu 120℃, přesuňte plech do středu trouby a dopečte žebírka ještě 40 minut. Dávejte si pozor, aby se nespálila. V létě můžete Kalbi připravit i na zahradním grilu.
Krok 7 / 7
Podáváme s rýží, ozdobené jarní cibulkou a sezamovými semínky.
Ingredience
NaN
hurška nashi
NaN
cm
zázvor
NaN
hrst
koriandr
NaN
ml
rýžové víno
NaN
ml
sójové omáčka
NaN
g
hnědého cukru
NaN
ml
vody
jarní cibulka
pepř
NaN
g
Short Ribs