Mexický pikantní dušený pokrm s naším mletým krkem.
Chilli con carne
Snadné | 3 hodiny
Ingredience
Počet porcí
Hovězí krk – mletý
275 Kč / kg
NaN
lžičky
mleté chilli
NaN
lžiček
římský kmín drcený
NaN
lžíce
tavený hovězí lůj
NaN
lžička
pepř
NaN
kousek
hořká čokoláda
NaN
lžička
sůl
NaN
lžičky
sušený koriandr
NaN
lžičky
sušený zázvor
NaN
plechovky (300 g)
červené fazole (Kidney beans)
NaN
plechovky (400 g)
loupaná rajčata
NaN
plechovka (560 g)
fazole pinto (La Castaňa)
NaN
ml
hovězí vývar
NaN
ml
červené víno suché
NaN
ks
cibule (na drobno)
NaN
ks
červená paprika
NaN
lžic
med
NaN
lžic
rajčatový protlak
NaN
stroužků
česneku
NaN
lžic
worchesterové omáčky
NaN
lžičky
sladké papriky
NaN
lžička
chipotle pasty
NaN
gramů
Hovězí krk - Mletý
Postup přípravy
Krok 1 / 8
Mletý krk rozbalíme z vakua a necháme v míse na pokojové teplotě.
Krok 2 / 8
Nakrájíme si zeleninu a nachystáme koření.
Krok 3 / 8
Přidáme 2 lžíce taveného loje na pánev a smažíme cibuli. Jakmile změkne, tak přidáme prolisovaný česnek. Po provonění česneku vsypeme obsah pánve do hlubokého hrnce.
Krok 4 / 8
Na lžíci taveného loje opékáme mletý krk. Je důležité, aby došlo k důkladnému opečení. Po opečení maso přimícháme do hrnce a promícháme.
Krok 5 / 8
Přidáme do hrnce víno a vaříme. Po chvíli vaření přidáme nakrájenou papriku, loupaná rajčata, protlak, chipotle pastu, worchester, med, koriandr, zázvor, kmín, sladkou papriku a chilli. Přivedeme k varu a poté stáhneme, tak abychom jen lehce probublávali.
Krok 6 / 8
Po 20 minutách přidáme hovězí vývar a vaříme další hodinu na mírném ohni, dokud nedojde k redukci a zhoustnutí
Krok 7 / 8
Po zhoustnutí přidáme červené a pinto fazole. Následně necháme 20 min povařit. Na konci přidáme kousek hořké čokolády, která Chilli Con Carne krásně zjemní.
Krok 8 / 8
Podáváme s rýží nebo tortillou.
Ingredience
NaN
lžičky
mleté chilli
NaN
lžiček
římský kmín drcený
NaN
lžíce
tavený hovězí lůj
NaN
lžička
pepř
NaN
kousek
hořká čokoláda
NaN
lžička
sůl
NaN
lžičky
sušený koriandr
NaN
lžičky
sušený zázvor
NaN
plechovky (300 g)
červené fazole (Kidney beans)
NaN
plechovky (400 g)
loupaná rajčata
NaN
plechovka (560 g)
fazole pinto (La Castaňa)
NaN
ml
hovězí vývar
NaN
ml
červené víno suché
NaN
ks
cibule (na drobno)
NaN
ks
červená paprika
NaN
lžic
med
NaN
lžic
rajčatový protlak
NaN
stroužků
česneku
NaN
lžic
worchesterové omáčky
NaN
lžičky
sladké papriky
NaN
lžička
chipotle pasty
NaN
gramů
Hovězí krk - Mletý