Mexický pikantní dušený pokrm s naším mletým krkem.

Chilli con carne
Snadné | 3 hodiny
Ingredience
Počet porcí

Hovězí krk – mletý
275 Kč / kg
4
lžičky
mleté chilli
6
lžiček
římský kmín drcený
3
lžíce
tavený hovězí lůj
1
lžička
pepř
1
kousek
hořká čokoláda
1
lžička
sůl
4
lžičky
sušený koriandr
4
lžičky
sušený zázvor
3
plechovky (300 g)
červené fazole (Kidney beans)
4
plechovky (400 g)
loupaná rajčata
1
plechovka (560 g)
fazole pinto (La Castaňa)
500
ml
hovězí vývar
700
ml
červené víno suché
4
ks
cibule (na drobno)
3
ks
červená paprika
6
lžic
med
6
lžic
rajčatový protlak
8
stroužků
česneku
6
lžic
worchesterové omáčky
2
lžičky
sladké papriky
1
lžička
chipotle pasty
1000
gramů
Hovězí krk - Mletý
Postup přípravy

Krok 1 / 8
Mletý krk rozbalíme z vakua a necháme v míse na pokojové teplotě.

Krok 2 / 8
Nakrájíme si zeleninu a nachystáme koření.

Krok 3 / 8
Přidáme 2 lžíce taveného loje na pánev a smažíme cibuli. Jakmile změkne, tak přidáme prolisovaný česnek. Po provonění česneku vsypeme obsah pánve do hlubokého hrnce.

Krok 4 / 8
Na lžíci taveného loje opékáme mletý krk. Je důležité, aby došlo k důkladnému opečení. Po opečení maso přimícháme do hrnce a promícháme.

Krok 5 / 8
Přidáme do hrnce víno a vaříme. Po chvíli vaření přidáme nakrájenou papriku, loupaná rajčata, protlak, chipotle pastu, worchester, med, koriandr, zázvor, kmín, sladkou papriku a chilli. Přivedeme k varu a poté stáhneme, tak abychom jen lehce probublávali.

Krok 6 / 8
Po 20 minutách přidáme hovězí vývar a vaříme další hodinu na mírném ohni, dokud nedojde k redukci a zhoustnutí

Krok 7 / 8
Po zhoustnutí přidáme červené a pinto fazole. Následně necháme 20 min povařit. Na konci přidáme kousek hořké čokolády, která Chilli Con Carne krásně zjemní.

Krok 8 / 8
Podáváme s rýží nebo tortillou.
Ingredience
4
lžičky
mleté chilli
6
lžiček
římský kmín drcený
3
lžíce
tavený hovězí lůj
1
lžička
pepř
1
kousek
hořká čokoláda
1
lžička
sůl
4
lžičky
sušený koriandr
4
lžičky
sušený zázvor
3
plechovky (300 g)
červené fazole (Kidney beans)
4
plechovky (400 g)
loupaná rajčata
1
plechovka (560 g)
fazole pinto (La Castaňa)
500
ml
hovězí vývar
700
ml
červené víno suché
4
ks
cibule (na drobno)
3
ks
červená paprika
6
lžic
med
6
lžic
rajčatový protlak
8
stroužků
česneku
6
lžic
worchesterové omáčky
2
lžičky
sladké papriky
1
lžička
chipotle pasty
1000
gramů
Hovězí krk - Mletý