Roastbeef je hovězí pečeně na anglický způsob, kdy je maso krásně vypečené a ve středu růžové. Skvělá teplý nebo studený nakrájený na tenké plátky třeba do sendviče. Lze udělat z nízkého roštěnce a válečku. My si uděláme z roštěnce.
Roastbeef
Snadné | 26 hodin
Ingredience
Počet porcí
Nízký roštěnec na roastbeef
500 Kč / kg
NaN
ml
olivový olej
NaN
g
dijonská hořčice
sůl
pepř
NaN
gramů
Nízký roštěnec na roastbeef
Postup přípravy
Krok 1 / 5
Volte kvalitní olej a dijonskou hořčici.
Krok 2 / 5
Nachystáme si maso. Tukové krytí nařežeme do mřížky. Tuk se krásně vypeče, když ho nařežete. Navíc ochrání maso před vysušením při průběhu pečení.
Krok 3 / 5
Maso osolíme a opepříme dostatečně ze všech stran. Potřeme hořčicí a následně potřeme olejem v míse. Můžete zabalit do potravinářské folie a dát do lednice na 24 hodin. My jsme použili více oleje a maso jsme do něj v míse ponořili. Následně po 12 hodinách otočili.
Krok 4 / 5
Po 24 hodinách maso vyjmeme a odstraníme vrstvu hořčice a necháme maso jen lehce potřené.
Krok 5 / 5
Celý kus zprudka opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Následně vložíme do rozehřáté trouby na 160 stupňů. Maso se bude péct zhruba 1 hodinu. Zkontrolujte vpichovým teploměrem. Teplota v jádře by měla být mezi 50 - 55 stupni. Po vyjmutí maso necháme 10 min odpočinout. Nejlépe nakrájet na tenké plátky a podávat s vaší oblíbenou přílohou nebo jen tak na chleba.
Ingredience
NaN
ml
olivový olej
NaN
g
dijonská hořčice
sůl
pepř
NaN
gramů
Nízký roštěnec na roastbeef