Štěpánská hovězí pečeně

Štěpánská hovězí pečeně

Snadné | 3 hodiny
Počet recenzí: 4

Recept od paní Růžičkové na vynikající Štěpánskou hovězí pečeni. Její další recepty na www.paniruzickova.cz

Ingredience

Počet porcí

Hovězí ořech
Hovězí ořech
285 Kč / kg
NaN ks
vejce natvrdo
NaN ks
cibule
NaN lžíce
hladké mouky
NaN lžíce
studeného másla
dle chuti
sádlo
sůl
čerstvě mletý pepř
NaN gramů
Hovězí ořech

Postup přípravy

Postup přípravy – Štěpánská hovězí pečeně

Krok 1 / 4

Uprostřed masa po vláknech prořízneme ostrým nožem otvor (kapsu) a opatrně do něho vsuneme natvrdo uvařená oloupaná vajíčka. Otvor uzavřeme jehlou, špejlí nebo svážeme potravinářským provázkem.
Postup přípravy – Štěpánská hovězí pečeně

Krok 2 / 4

Cibuli nakrájíme na drobné kostky a orestujeme ji v kastrolu na rozehřátém sádle do hněda, maso osolíme, opepříme, vložíme do kastrolu k cibuli a opečeme je ze všech stran. Přisypeme lžíci mouky, krátce zarestujeme, podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a dusíme - pečeme do měkka, přibližně 2 hodiny. V průběhu pečení maso obracíme, přeléváme šťávou, popřípadě doléváme vodu.

Krok 3 / 4

Měkké maso vyjmeme, omáčku propasírujeme a po částech vmícháme lžíci chlazeného másla. Při vmíchávání másla již omáčku nevaříme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky a podáváme.
Postup přípravy – Štěpánská hovězí pečeně

Krok 4 / 4

Vhodnou přílohou je dušená rýže, knedlík nebo vařené brambory.
Ingredience
NaN ks
vejce natvrdo
NaN ks
cibule
NaN lžíce
hladké mouky
NaN lžíce
studeného másla
dle chuti
sádlo
sůl
čerstvě mletý pepř
NaN gramů
Hovězí ořech