Recept od paní Růžičkové na vynikající Štěpánskou hovězí pečeni. Její další recepty na www.paniruzickova.cz
Štěpánská hovězí pečeně
Snadné | 3 hodiny
Ingredience
Počet porcí
Hovězí ořech
285 Kč / kg
NaN
ks
vejce natvrdo
NaN
ks
cibule
NaN
lžíce
hladké mouky
NaN
lžíce
studeného másla
dle chuti
sádlo
sůl
čerstvě mletý pepř
NaN
gramů
Hovězí ořech
Postup přípravy
Krok 1 / 4
Uprostřed masa po vláknech prořízneme ostrým nožem otvor (kapsu) a opatrně do něho vsuneme natvrdo uvařená oloupaná vajíčka. Otvor uzavřeme jehlou, špejlí nebo svážeme potravinářským provázkem.
Krok 2 / 4
Cibuli nakrájíme na drobné kostky a orestujeme ji v kastrolu na rozehřátém sádle do hněda, maso osolíme, opepříme, vložíme do kastrolu k cibuli a opečeme je ze všech stran. Přisypeme lžíci mouky, krátce zarestujeme, podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a dusíme - pečeme do měkka, přibližně 2 hodiny. V průběhu pečení maso obracíme, přeléváme šťávou, popřípadě doléváme vodu.
Krok 3 / 4
Měkké maso vyjmeme, omáčku propasírujeme a po částech vmícháme lžíci chlazeného másla. Při vmíchávání másla již omáčku nevaříme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky a podáváme.
Krok 4 / 4
Vhodnou přílohou je dušená rýže, knedlík nebo vařené brambory.
Ingredience
NaN
ks
vejce natvrdo
NaN
ks
cibule
NaN
lžíce
hladké mouky
NaN
lžíce
studeného másla
dle chuti
sádlo
sůl
čerstvě mletý pepř
NaN
gramů
Hovězí ořech