Gulášová polévka

Gulášová polévka

Snadné | 1 hodina
Počet recenzí: 5

Recept na poctivou gulášovku od paní Růžičkové.Další recepty na www.paniruzickova.cz

Ingredience

Počet porcí

Hovězí krk – mletý
Hovězí krk – mletý
275 Kč / kg
NaN ks
cibule
NaN stroužky
česnek
NaN lžička
drcený kmín
NaN lžíce
sladká paprika
NaN lžíce
tmavá jíška
NaN l
hovězí vývar
NaN ks
brambory
tavený lůj nebo sádlo
majoránka
sůl
pepř
NaN gramů
Hovězí krk - Mletý

Postup přípravy

Postup přípravy – Gulášová polévka

Krok 1 / 3

V hrnci na rozpuštěném sádle osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli do zlatohnědé barvy, přidejte mleté maso a opečte je.

Krok 2 / 3

Přidejte kmín, prolisovaný česnek (2 stroužky, 1 si ponechte na konečné dochucení), mletou papriku a krátce restujte, zalijte vývarem nebo vodou a osolte. Na mírném plameni vařte cca půl hodiny.
Postup přípravy – Gulášová polévka

Krok 3 / 3

Přidejte do polévky brambory nakrájené na menší kostičky a jíšku, vařte dokud nebudou brambory měkké. Na závěr polévku dochuťte utřeným česnekem, čerstvě mletým pepřem, majoránkou a dle chuti dosolte.
Ingredience
NaN ks
cibule
NaN stroužky
česnek
NaN lžička
drcený kmín
NaN lžíce
sladká paprika
NaN lžíce
tmavá jíška
NaN l
hovězí vývar
NaN ks
brambory
tavený lůj nebo sádlo
majoránka
sůl
pepř
NaN gramů
Hovězí krk - Mletý