Recept na poctivou gulášovku od paní Růžičkové.Další recepty na www.paniruzickova.cz
Gulášová polévka
Snadné | 1 hodina
Ingredience
Počet porcí
Hovězí krk – mletý
275 Kč / kg
NaN
ks
cibule
NaN
stroužky
česnek
NaN
lžička
drcený kmín
NaN
lžíce
sladká paprika
NaN
lžíce
tmavá jíška
NaN
l
hovězí vývar
NaN
ks
brambory
tavený lůj nebo sádlo
majoránka
sůl
pepř
NaN
gramů
Hovězí krk - Mletý
Postup přípravy
Krok 1 / 3
V hrnci na rozpuštěném sádle osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli do zlatohnědé barvy, přidejte mleté maso a opečte je.
Krok 2 / 3
Přidejte kmín, prolisovaný česnek (2 stroužky, 1 si ponechte na konečné dochucení), mletou papriku a krátce restujte, zalijte vývarem nebo vodou a osolte. Na mírném plameni vařte cca půl hodiny.
Krok 3 / 3
Přidejte do polévky brambory nakrájené na menší kostičky a jíšku, vařte dokud nebudou brambory měkké. Na závěr polévku dochuťte utřeným česnekem, čerstvě mletým pepřem, majoránkou a dle chuti dosolte.
Ingredience
NaN
ks
cibule
NaN
stroužky
česnek
NaN
lžička
drcený kmín
NaN
lžíce
sladká paprika
NaN
lžíce
tmavá jíška
NaN
l
hovězí vývar
NaN
ks
brambory
tavený lůj nebo sádlo
majoránka
sůl
pepř
NaN
gramů
Hovězí krk - Mletý