Výborná hovězí žebírka připravíte jednoduše doma v troubě. Budou křehká, šťavnatá a příprava vám nezabere hodně času.
Pečená hovězí žebra
Snadné | 4 hodiny
Ingredience
Počet porcí
Hovězí žebro
220 Kč / kg
NaN
stroužky
česneku
pepř
sůl
barbecue omáčka
olivový olej
NaN
gramů
Hovězí žebro
Postup přípravy
Krok 1 / 2
Hovězí žebra očistíme od případných blan a přebytečného tuku. Potřeme je olivovým olejem, osolíme, opepříme a poklademe na ně česnek nakrájený na tenké plátky. Vložíme do uzavřeného pekáče / zapékací mísy a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Po půl hodině teplotu snížíme na 120 stupňů a pečeme 3 až 4 hodiny.
Krok 2 / 2
Půl hodiny před koncem pečení žebra vytáhneme a potřeme bohatou vrstvou barbecue omáčky. Troubu nastavíme na grilování na plný výkon a odkrytá žebra v ní půl hodinky dopečeme. Omáčka nám na povrchu krásně zkaramelizuje. Podáváme s rozpečeným pečivem a domácí barbecue omáčkou.
Ingredience
NaN
stroužky
česneku
pepř
sůl
barbecue omáčka
olivový olej
NaN
gramů
Hovězí žebro