Pečená hovězí žebra

Pečená hovězí žebra

Snadné | 4 hodiny
Počet recenzí: 5

Výborná hovězí žebírka připravíte jednoduše doma v troubě. Budou křehká, šťavnatá a příprava vám nezabere hodně času.

Ingredience

Počet porcí

Hovězí žebro
Hovězí žebro
220 Kč / kg
NaN stroužky
česneku
pepř
sůl
barbecue omáčka
olivový olej
NaN gramů
Hovězí žebro

Postup přípravy

Postup přípravy – Pečená hovězí žebra

Krok 1 / 2

Hovězí žebra očistíme od případných blan a přebytečného tuku. Potřeme je olivovým olejem, osolíme, opepříme a poklademe na ně česnek nakrájený na tenké plátky. Vložíme do uzavřeného pekáče / zapékací mísy a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Po půl hodině teplotu snížíme na 120 stupňů a pečeme 3 až 4 hodiny.
Postup přípravy – Pečená hovězí žebra

Krok 2 / 2

Půl hodiny před koncem pečení žebra vytáhneme a potřeme bohatou vrstvou barbecue omáčky. Troubu nastavíme na grilování na plný výkon a odkrytá žebra v ní půl hodinky dopečeme. Omáčka nám na povrchu krásně zkaramelizuje. Podáváme s rozpečeným pečivem a domácí barbecue omáčkou.
Ingredience
NaN stroužky
česneku
pepř
sůl
barbecue omáčka
olivový olej
NaN gramů
Hovězí žebro