Hovězí fajitas jsou mexická klasika. Příprava vám nezabere mnoho času a výsledek vypadá i chutná výborně.
Hovězí fajitas
Snadné | 50 minut
Ingredience
Počet porcí
Skirt steak
430 Kč / kg
NaN
ks
cibule
NaN
ks
barevné papriky
NaN
stroužky
česneku
NaN
ks
limetka
koriandr
olivový olej
zelené tabasco
mletý kmín
sůl a pepř
NaN
ks
pšeničné tortilly
NaN
gramů
Skirt steak
Postup přípravy
Krok 1 / 4
Nejdříve si vyrobíme jednoduchou marinádu. Do misky odšťavníme limetku, přidáme nadrobno nasekaný česnek, polévkovou lžíci olivového oleje, polévkovou lžíci tabasca, koriandr a mletý kmín.
Krok 2 / 4
Maso vložíme do misky, potřeme marinádou a dáme alespoň na hodinu do ledničky.
Krok 3 / 4
Namarinovaný steak vytáhneme z lednice půl hodinku před pečením. Očistíme ho od marinády a na pánvi s trochou olivového oleje propečeme na medium well. Podrobný návod na přípravu steaku si můžete přečíst zde. Hotový steak odložíme do vyhřáté trouby a na výpeku z masa osmahneme nejdříve nahrubo nakrájenou cibuli a po pár minutách přidáme na nudličky nakrájenou papriku. Osolíme, opepříme a opékáme 5 minut.
Krok 4 / 4
Maso vytáhneme z trouby, nakrájíme kolmo na svalová vlákna a osolíme. Podáváme s guacamolle a pšeničnou tortillou.
Ingredience
NaN
ks
cibule
NaN
ks
barevné papriky
NaN
stroužky
česneku
NaN
ks
limetka
koriandr
olivový olej
zelené tabasco
mletý kmín
sůl a pepř
NaN
ks
pšeničné tortilly
NaN
gramů
Skirt steak