Hovězí fajitas

Hovězí fajitas

Snadné | 50 minut
Počet recenzí: 5

Hovězí fajitas jsou mexická klasika. Příprava vám nezabere mnoho času a výsledek vypadá i chutná výborně.

Ingredience

Počet porcí

Skirt steak
Skirt steak
430 Kč / kg
NaN ks
cibule
NaN ks
barevné papriky
NaN stroužky
česneku
NaN ks
limetka
koriandr
olivový olej
zelené tabasco
mletý kmín
sůl a pepř
NaN ks
pšeničné tortilly
NaN gramů
Skirt steak

Postup přípravy

Postup přípravy – Hovězí fajitas

Krok 1 / 4

Nejdříve si vyrobíme jednoduchou marinádu. Do misky odšťavníme limetku, přidáme nadrobno nasekaný česnek, polévkovou lžíci olivového oleje, polévkovou lžíci tabasca, koriandr a mletý kmín.
Postup přípravy – Hovězí fajitas

Krok 2 / 4

Maso vložíme do misky, potřeme marinádou a dáme alespoň na hodinu do ledničky.

Krok 3 / 4

Namarinovaný steak vytáhneme z lednice půl hodinku před pečením. Očistíme ho od marinády a na pánvi s trochou olivového oleje propečeme na medium well. Podrobný návod na přípravu steaku si můžete přečíst zde. Hotový steak odložíme do vyhřáté trouby a na výpeku z masa osmahneme nejdříve nahrubo nakrájenou cibuli a po pár minutách přidáme na nudličky nakrájenou papriku. Osolíme, opepříme a opékáme 5 minut.
Postup přípravy – Hovězí fajitas

Krok 4 / 4

Maso vytáhneme z trouby, nakrájíme kolmo na svalová vlákna a osolíme. Podáváme s guacamolle a pšeničnou tortillou.
Ingredience
NaN ks
cibule
NaN ks
barevné papriky
NaN stroužky
česneku
NaN ks
limetka
koriandr
olivový olej
zelené tabasco
mletý kmín
sůl a pepř
NaN ks
pšeničné tortilly
NaN gramů
Skirt steak