Hovězí kofty

Hovězí kofty

Snadné | 50 minut
Počet recenzí: 4

Jednoduchý recept plný chuti, se kterým si za hodinku připravíte vynikající orientální kofty. Výborné jako snack na párty, ale i jako rychlý oběd pro celou rodinu.

Ingredience

Počet porcí

Hovězí krk – mletý
Hovězí krk – mletý
275 Kč / kg
NaN lžička
garam masala
NaN špetka
mletého zázvoru
NaN hrst
čerstvé máty
NaN hrst
čerstvého koriandru
NaN stroužků
česneku
NaN ks
cibule
NaN lžička
mleté skořice
NaN lžička
mletého koriandru
NaN lžička
mletého kmínu
NaN lžička
sladké mleté papriky
NaN špetka
chilli
sůl a pepř
olivový olej
NaN gramů
Hovězí krk - Mletý

Postup přípravy

Postup přípravy – Hovězí kofty

Krok 1 / 4

Nařežeme bylinky. Na malé kostičky nasekáme cibuli a česnek.
Postup přípravy – Hovězí kofty

Krok 2 / 4

Bylinky, cibuli a česnek smícháme v jedné misce spolu se vším kořením, aby vznikla rovnoměrná směs. Směs přisypeme k masu, osolíme a vše důkladně promícháme.
Postup přípravy – Hovězí kofty

Krok 3 / 4

Troubu předehřejeme na 230 stupňů. Z masa vytvarujeme kofty. Můžeme je vytvarovat na špejlích, které předem na 15 minut namočíme ve vodě. Vytvarované kofty naskládáme na plech a potřeme olivovým olejem. Pečeme 12 až 15 minut. Troubu můžeme nastavit na program grilování. Kofty můžeme také upéct přímo na grilu nebo na grilovací pánvi.

Krok 4 / 4

Podáváme s jogurtovým dipem a pita chlebem. Jogurtový dip si jednoduše připravíme z řeckého bílého jogurtu, čerstvé máty, jemně nasekané šalotky a česneku, mletého koriandru, soli, pepře a limetkové šťávy.
Ingredience
NaN lžička
garam masala
NaN špetka
mletého zázvoru
NaN hrst
čerstvé máty
NaN hrst
čerstvého koriandru
NaN stroužků
česneku
NaN ks
cibule
NaN lžička
mleté skořice
NaN lžička
mletého koriandru
NaN lžička
mletého kmínu
NaN lžička
sladké mleté papriky
NaN špetka
chilli
sůl a pepř
olivový olej
NaN gramů
Hovězí krk - Mletý