Jednoduchý recept plný chuti, se kterým si za hodinku připravíte vynikající orientální kofty. Výborné jako snack na párty, ale i jako rychlý oběd pro celou rodinu.
Hovězí kofty
Snadné | 50 minut
Ingredience
Počet porcí
Hovězí krk – mletý
275 Kč / kg
NaN
lžička
garam masala
NaN
špetka
mletého zázvoru
NaN
hrst
čerstvé máty
NaN
hrst
čerstvého koriandru
NaN
stroužků
česneku
NaN
ks
cibule
NaN
lžička
mleté skořice
NaN
lžička
mletého koriandru
NaN
lžička
mletého kmínu
NaN
lžička
sladké mleté papriky
NaN
špetka
chilli
sůl a pepř
olivový olej
NaN
gramů
Hovězí krk - Mletý
Postup přípravy
Krok 1 / 4
Nařežeme bylinky. Na malé kostičky nasekáme cibuli a česnek.
Krok 2 / 4
Bylinky, cibuli a česnek smícháme v jedné misce spolu se vším kořením, aby vznikla rovnoměrná směs. Směs přisypeme k masu, osolíme a vše důkladně promícháme.
Krok 3 / 4
Troubu předehřejeme na 230 stupňů. Z masa vytvarujeme kofty. Můžeme je vytvarovat na špejlích, které předem na 15 minut namočíme ve vodě. Vytvarované kofty naskládáme na plech a potřeme olivovým olejem. Pečeme 12 až 15 minut. Troubu můžeme nastavit na program grilování. Kofty můžeme také upéct přímo na grilu nebo na grilovací pánvi.
Krok 4 / 4
Podáváme s jogurtovým dipem a pita chlebem. Jogurtový dip si jednoduše připravíme z řeckého bílého jogurtu, čerstvé máty, jemně nasekané šalotky a česneku, mletého koriandru, soli, pepře a limetkové šťávy.
Ingredience
NaN
lžička
garam masala
NaN
špetka
mletého zázvoru
NaN
hrst
čerstvé máty
NaN
hrst
čerstvého koriandru
NaN
stroužků
česneku
NaN
ks
cibule
NaN
lžička
mleté skořice
NaN
lžička
mletého koriandru
NaN
lžička
mletého kmínu
NaN
lžička
sladké mleté papriky
NaN
špetka
chilli
sůl a pepř
olivový olej
NaN
gramů
Hovězí krk - Mletý