Shakshuka

Shakshuka

Snadné | 1 hodina 15 minut
Počet recenzí: 9

Shakshuka („šakšuka“) je lahodné jídlo, které je oblíbené v Izraeli a předpokládá se, že pochází z Tuniska. Má omáčkový základ z rajčat, papriky a cibule, který je zakončený vejcem pošírovaným v omáčce. Koření se liší – některé verze jsou kořeněné chilli, jiné jsou bylinkové. My si uděláme bylinkovou verzi.

Ingredience

Počet porcí

Hovězí krk – mletý
Hovězí krk – mletý
275 Kč / kg
NaN ks
velká cibule
NaN ks
červená paprika
NaN lžíce
olivový olej
NaN stroužky
česnek
NaN lžičky
mletý kmín
NaN lžičky
mletý paprika
NaN lžíce
nasekaná petrželka
NaN lžíce
nasekaný koriandr
NaN lžička
tymián
NaN g
mletý hovězí krk
NaN plechovky
krájená rajčata
NaN ks
vejce
NaN g
sýr feta

Postup přípravy

Postup přípravy – Shakshuka

Krok 1 / 6

Oloupejte a nakrájejte cibuli na půl nebo čtvrt kroužků, podle velikosti. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.

Krok 2 / 6

Ve velké mělké pánvi nebo pánvi rozehřejte olej a přidejte cibuli. Vařte 2–3 minuty, dokud nezačnou měknout.

Krok 3 / 6

Přidejte papriky a vařte za občasného míchání dalších 5 minut.

Krok 4 / 6

Přidejte mleté hovězí maso a osmahněte maso, poté přidejte rajčata. Vařte asi 15-20 minut, aby se chutě propojily. Podle chuti dochuťte trochou soli a pepře.

Krok 5 / 6

Až budete připraveni k podávání, v případě potřeby omáčku znovu zahřejte, poté do omáčky zadní částí servírovací lžíce jemně zatlačte čtyři prohlubně a do každé rozklepněte vejce. Fetu nakrájejte na malé kousky a posypte vrch. Pánev přikryjte pokličkou a nechte vejce v omáčce vařit asi 5 minut, v případě potřeby omáčkou částečně podlévejte bílky. V ideálním případě chcete bílky uvařené a žloutky ještě trochu měkké, aby se při podávání spojily s omáčkou.
Postup přípravy – Shakshuka

Krok 6 / 6

Když jsou vejce hotová, posypte zbylým koriandrem a podávejte s chlebem.
Ingredience
NaN ks
velká cibule
NaN ks
červená paprika
NaN lžíce
olivový olej
NaN stroužky
česnek
NaN lžičky
mletý kmín
NaN lžičky
mletý paprika
NaN lžíce
nasekaná petrželka
NaN lžíce
nasekaný koriandr
NaN lžička
tymián
NaN g
mletý hovězí krk
NaN plechovky
krájená rajčata
NaN ks
vejce
NaN g
sýr feta