Hovězí lasagne

Hovězí lasagne

Středně náročné | 4 hodiny
Počet recenzí: 6

Recept na poctivé lasagne z hovězího masa. Ideální na rodinný oběd.

Ingredience

Počet porcí

Hovězí krk – mletý
Hovězí krk – mletý
275 Kč / kg
NaN plátků
lasagní
NaN ks
hřebíčků
NaN hrst
čerstvé bazalky
muškátový oříšek
NaN stroužky
česneku
NaN ml
červeného vína
NaN plechovky
loupaných rajčat
NaN ml
hovězího vývaru
NaN g
másla
NaN ml
mléka
NaN ks
bobkových listů
NaN řapík
celeru
NaN g
parmazánu
NaN g
hladké mouky
NaN ks
cibule
NaN ks
mrkve
NaN gramů
Hovězí krk - Mletý

Postup přípravy

Postup přípravy – Hovězí lasagne

Krok 1 / 8

Připravíme si všechny suroviny. Očistíme zeleninu a nakrájíme ji na menší kostičky.
Postup přípravy – Hovězí lasagne

Krok 2 / 8

Ve velké pánvi na olivovém oleji začneme opékat cibuli. Po 2 minutách přidáme mrkev a řapíkatý celer. Zeleninu necháme změknout a přidáme česnek. Minutu restujeme a následně přisypeme mleté maso.
Postup přípravy – Hovězí lasagne

Krok 3 / 8

Směs restujeme do odpaření tekutiny (cca 10 minut). Přilijeme červené víno a necháme vypařit veškerý alkohol. Přilijeme vývar a loupaná rajčata. Přidáme stonky z bazalky, 2 bobkové listy a odkryté necháme probublávat přibližně 2 hodiny, dokud směs nezhoustne.
Postup přípravy – Hovězí lasagne

Krok 4 / 8

Zatím, co se směs vaří, si připravíme bešamel. Do cibule zapíchneme hřebíčky, vložíme ji spolu se třemi bobkovými listy do kastrolu a přilijeme půllitr mléka. Přivedeme téměř k varu a stáhneme teplotu na minimum. Po 5 minutách sundáme z plotny a necháme vychladnout.
Postup přípravy – Hovězí lasagne

Krok 5 / 8

V dalším kastrolu si připravíme jíšku. Rozpustíme máslo, zasypeme moukou a důkladně mícháme, dokud nezíská světle hnědou barvu, poté ztlumíme plamen. Mléko přecedíme a přilijeme k jíšce. Důkladně rozmícháme a na středním plamenu mícháme, dokud bešamel nezhoustne. Po zhoustnutí stáhneme plamen na minimum a vaříme 15 minut. Nakonec ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.
Postup přípravy – Hovězí lasagne

Krok 6 / 8

Po dvou hodinách by masová směs měla být hustá a většina tekutiny by měla být odpařená. Směs osolíme, opepříme a vyndáme stonky bazalky a bobkové listy. Můžeme vmíchat čerstvou, jemně nasekanou bazalku.
Postup přípravy – Hovězí lasagne

Krok 7 / 8

Předehřejeme si troubu na 180˚C. Připravíme si zapékací mísu a dno potřeme bešamelem, na který položíme pláty lasagní. Na lasagne přidáme masovou směs a na ni opatrně rozetřeme bešamel, který posypeme parmazánem. Takto na sebe jednotlivé komponenty vrstvíme, dokud nám vystačí omáčka a bešamel. Poslední vrstvu lasagní by měly tvořit pláty těstovin, které bohatě zasypeme parmazánem. Zapékací mísu přikryjeme alobalem a vložíme do trouby na 50 minut. Na posledních 10 minut sejmeme alobal.
Postup přípravy – Hovězí lasagne

Krok 8 / 8

Vytáhneme z trouby, rozkrájíme na kostky a servírujeme. Můžeme dozdobit cherry rajčaty a čerstvou bazalkou.
Ingredience
NaN plátků
lasagní
NaN ks
hřebíčků
NaN hrst
čerstvé bazalky
muškátový oříšek
NaN stroužky
česneku
NaN ml
červeného vína
NaN plechovky
loupaných rajčat
NaN ml
hovězího vývaru
NaN g
másla
NaN ml
mléka
NaN ks
bobkových listů
NaN řapík
celeru
NaN g
parmazánu
NaN g
hladké mouky
NaN ks
cibule
NaN ks
mrkve
NaN gramů
Hovězí krk - Mletý