Karlovarský knedlík je specialitou české kuchyně. Vyzkoušejte tuto skvělou přílohu ve variantě s opečenou slaninou.
Karlovarský knedlík se slaninou
Středně náročné | 1 hodina
Ingredience
Počet porcí
NaN
dl
mléka
muškátový oříšek
pepř
NaN
g
hrubé mouky
NaN
ks
vejce
NaN
g
slaniny
NaN
ks
starších rohlíků
NaN
hrst
petrželkové natě
sůl
Postup přípravy
Krok 1 / 4
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme na pánvi a přidáme do misky k rohlíkům. Petrželovou nať nasekáme a taky přidáme k rohlíkům. Žloutky oddělíme od bílků, každé do samostatné misky. Do misky ke žloutkům přidáme mouku, mléko, sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek a směs vymícháme na těsto. Ve třetí misce vyšleháme sníh.
Krok 2 / 4
Obsah všech 3 misek smícháme do největší z nich a pořádně promícháme.
Krok 3 / 4
Z těsta vytvarujeme šišky a zabalíme je do potravinové fólie. Vaříme 20 minut.
Krok 4 / 4
Vybalíme z potravinové fólie a podáváme nakrájené na plátky nebo překrojené na polovinu. Karlovarské knedlíky jsou nejlepší jako příloha k českým omáčkám.
Ingredience
NaN
dl
mléka
muškátový oříšek
pepř
NaN
g
hrubé mouky
NaN
ks
vejce
NaN
g
slaniny
NaN
ks
starších rohlíků
NaN
hrst
petrželkové natě
sůl