Karlovarský knedlík se slaninou

Karlovarský knedlík se slaninou

Středně náročné | 1 hodina
Počet recenzí: 3

Karlovarský knedlík je specialitou české kuchyně. Vyzkoušejte tuto skvělou přílohu ve variantě s opečenou slaninou.

Ingredience

Počet porcí

NaN dl
mléka
muškátový oříšek
pepř
NaN g
hrubé mouky
NaN ks
vejce
NaN g
slaniny
NaN ks
starších rohlíků
NaN hrst
petrželkové natě
sůl

Postup přípravy

Postup přípravy – Karlovarský knedlík se slaninou

Krok 1 / 4

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme na pánvi a přidáme do misky k rohlíkům. Petrželovou nať nasekáme a taky přidáme k rohlíkům. Žloutky oddělíme od bílků, každé do samostatné misky. Do misky ke žloutkům přidáme mouku, mléko, sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek a směs vymícháme na těsto. Ve třetí misce vyšleháme sníh.
Postup přípravy – Karlovarský knedlík se slaninou

Krok 2 / 4

Obsah všech 3 misek smícháme do největší z nich a pořádně promícháme.
Postup přípravy – Karlovarský knedlík se slaninou

Krok 3 / 4

Z těsta vytvarujeme šišky a zabalíme je do potravinové fólie. Vaříme 20 minut.
Postup přípravy – Karlovarský knedlík se slaninou

Krok 4 / 4

Vybalíme z potravinové fólie a podáváme nakrájené na plátky nebo překrojené na polovinu. Karlovarské knedlíky jsou nejlepší jako příloha k českým omáčkám.
Ingredience
NaN dl
mléka
muškátový oříšek
pepř
NaN g
hrubé mouky
NaN ks
vejce
NaN g
slaniny
NaN ks
starších rohlíků
NaN hrst
petrželkové natě
sůl