Svíčková Wellington

Svíčková Wellington

Středně těžké | 2 hodiny
Počet recenzí: 8

Klasický Wellington je spojení toho nejlepšího hovězího, hub, parmské šunky obalené v listovém těstě.

Ingredience

Počet porcí

Pravá svíčková (palec)
Pravá svíčková (palec)
900 Kč / kg
NaN g
houby
NaN g
listové těsto (rozválené)
NaN plátků
parmské šunky
NaN větvička
tymián (pouze lístky)
NaN ks
žloutek
olivový olej
sůl
černý pepř
NaN g
pravá svíčková (palec)

Postup přípravy

Krok 1 / 7

Ze svíčkové odřízneme palec a ten si schováme. Váleček opečeme na olivovém oleji ze všech stran. Jakmile bude opečen ze všech stran, tak ho dáme vychladnout.

Krok 2 / 7

Houby si nakrájíme najemno. Rozpálíme olivový olej a smažíme houby. Houby smažíme doku se neodpaří veškerá voda a vznikne houbová pasta známá jako dexulle. Následně necháme vychladnout.

Krok 3 / 7

Rozložíme si potravinářskou folii. Na ni poskládáme plátky parmské šunky, tak aby nám to vyšlo na obalení celého průměru svíčkové. Následně šunku rovnoměrně pokryjeme houbovou pastou.

Krok 4 / 7

Vychlazenou svíčkovou si osolíme a opepříme ze všech stran. Následně ji obalíme v připravené šunce s houbami pomocí potravinářské folie. Folii poté odstraníme.

Krok 5 / 7

Nachystáme si rozválené listové těsto a v těstu obalíme připravenou svíčkovou obalenou v šunce s houbami. Následně celý povrch díla potřeme rovnoměrně směsí žloutku, lžičky vody a špetky soli. Dáme na 30 minut vychladnout.
Postup přípravy – Svíčková Wellington

Krok 6 / 7

Rozpálíme si troubu na 200 °C. Dílo pečeme na pečícím papíře 20 - 30 min dokud nebude těsto zbarvené do hněda.
Postup přípravy – Svíčková Wellington

Krok 7 / 7

Po upečení necháme 10 min odpočnout před porcováním.
Ingredience
NaN g
houby
NaN g
listové těsto (rozválené)
NaN plátků
parmské šunky
NaN větvička
tymián (pouze lístky)
NaN ks
žloutek
olivový olej
sůl
černý pepř
NaN g
pravá svíčková (palec)