Klasický Wellington je spojení toho nejlepšího hovězího, hub, parmské šunky obalené v listovém těstě.
Svíčková Wellington
Středně těžké | 2 hodiny
Ingredience
Počet porcí
Pravá svíčková (palec)
900 Kč / kg
NaN
g
houby
NaN
g
listové těsto (rozválené)
NaN
plátků
parmské šunky
NaN
větvička
tymián (pouze lístky)
NaN
ks
žloutek
olivový olej
sůl
černý pepř
NaN
g
pravá svíčková (palec)
Postup přípravy
Krok 1 / 7
Ze svíčkové odřízneme palec a ten si schováme. Váleček opečeme na olivovém oleji ze všech stran. Jakmile bude opečen ze všech stran, tak ho dáme vychladnout.
Krok 2 / 7
Houby si nakrájíme najemno. Rozpálíme olivový olej a smažíme houby. Houby smažíme doku se neodpaří veškerá voda a vznikne houbová pasta známá jako dexulle. Následně necháme vychladnout.
Krok 3 / 7
Rozložíme si potravinářskou folii. Na ni poskládáme plátky parmské šunky, tak aby nám to vyšlo na obalení celého průměru svíčkové. Následně šunku rovnoměrně pokryjeme houbovou pastou.
Krok 4 / 7
Vychlazenou svíčkovou si osolíme a opepříme ze všech stran. Následně ji obalíme v připravené šunce s houbami pomocí potravinářské folie. Folii poté odstraníme.
Krok 5 / 7
Nachystáme si rozválené listové těsto a v těstu obalíme připravenou svíčkovou obalenou v šunce s houbami. Následně celý povrch díla potřeme rovnoměrně směsí žloutku, lžičky vody a špetky soli. Dáme na 30 minut vychladnout.
Krok 6 / 7
Rozpálíme si troubu na 200 °C. Dílo pečeme na pečícím papíře 20 - 30 min dokud nebude těsto zbarvené do hněda.
Krok 7 / 7
Po upečení necháme 10 min odpočnout před porcováním.
Ingredience
NaN
g
houby
NaN
g
listové těsto (rozválené)
NaN
plátků
parmské šunky
NaN
větvička
tymián (pouze lístky)
NaN
ks
žloutek
olivový olej
sůl
černý pepř
NaN
g
pravá svíčková (palec)