Nejlepší omáčky k hovězímu masu, které musíte ochutnat

Nejlepší omáčky k hovězímu masu, které musíte ochutnat

Chimichurri

Tato omáčka pochází původem z Argentiny. Podává se v zelené (chimichurri verde) a červené (chimichurri rojo) verzi. Skládá se z jemně nasekané petrželky, mletého česneku, olivového oleje, oregana a červeného nebo bílého vinného octa. Dominantními chutěmi jsou zde petržel a česnek.

Recept na chimichurri podle Farmy Škodovi

Sýrová

Ta může mít výraznou nebo jemnou chuť, v závislosti na použitém druhu sýru. Doporučujeme parmezán nebo gorgonzolu. Dalšími ingrediencemi jsou šalotka, hladká mouka, mléko, mletý pepř a muškátový oříšek.

Pepřová

V podstatě jde o pepř vařený na smetaně. K přípravě je možné použít různé druhy pepřů, černé, bílé, růžové nebo zelené. Skutečně skvělá pepřová omáčka je vařena s měkčenými šalotkami a ochlazená koňakem nebo brandy, ve stejné pánvi, ve které se připravoval steak. Správně uvařená omáčka má jemnou chuť.

Vínová

Hlavní ingrediencí je zde víno. To může být např. bílé, červené, portské nebo také jejich kombinace. Dále potom máslo, bylinky, koření, cibule a česnek.

Teriyaki

Japonské slovo teriyaki pochází z podstatného jména teri, které odkazuje na lesk daný obsahem cukru, a yaki, které odkazuje na způsob vaření nebo grilování. Pravá Teriyaki omáčka je připravena ze sojové omáčky, saké a cukru.

Jaká je vaše oblíbená omáčka k hovězímu masu? Napište nám do komentáře!